Vi ved, hvad I vil há

Kort om projektet

I det fysiske møde er bibliotekerne eksperter i at afkode, hvad brugerne ønsker. Men når brugerne søger inspiration digitalt, er der ikke meget hjælp at hente: Søgningerne er for upræcise og antallet af hits er så mange, at de bliver ubrugelige.
Kigger man på de søgeord, brugerne anvender, er der tydelige mønstre: Brugerne søger meget ofte med de samme søgeord. De 1000 mest anvendte søgeord, står for 50 % af alle søgeresultater.
Vi vil lave en digital udgave af den fysiske betjening. Det vil vi gøre ved at lave en bibliotekarisk vurdering af de 1000 mest brugte søgeord og derudaf definere et ideelt resultat på 3-5 poster, der straks vises øverst i søgeresultatet. Vi vil også udvikle en grænseflade, hvor bibliotekarer nemt og hurtigt kan gennemgå de mest brugte søgeord og udvælge hvilke poster, der skal vises. Vi vil med andre ord bringe bibliotekarernes faglighed i spil og udvikle et værktøj til forbedring af digital formidling og inspiration.

Indrapportering

Dokumenter

Samarbejdspartnere

Vejle Bibliotek

Begrundelse for tilsagn

DDB finder at projektet kan gavne brugere, der har svært ved at overskue en overfyldt søgeresultatside. Derudover ses projektet som en god, midlertidig løsning på et stort problem for både biblioteker og brugere, ligesom det vurderes positivt, at prototypen allerede tages i brug i projektperioden.
Samlet bevilling: 300.000 kr.
Målgruppe:
Afsluttet:
til
Pulje: DDB puljen
Temaer:

Kontakt

Randers Bibliotek