Fortællingen får liv i det fleksible rum

Kort om projektet

Projektet søger at skabe model for en systematisk, anderledes levende litteraturformidling for børn og deres voksne. Udgangspunktet er børnelitteratur, midlet er gennemgribende nye
metoder til at skabe dynamik om fortællingen. Gennem etablering af et fleksibelt udstillingskoncept sættes løbende fokus på udvalgte titler som indeholder temaer der kan foldes ud med højtlæsning, interaktivitet, kunstformer, audiowalks, kreative workshops, augmented reality o.lign. og dermed skaber biblioteket grobund for at barnet kan skabe sig selv og sin identitet, skabe læselyst og læseglæde.

Begrundelse for tilsagn

Projektets mål er at aktivere og iscenesætte biblioteksrummet og det omgivende offentlige rum med udgangspunkt i børnelitteratur. Både børn og voksne er tiltænkt en aktiv rolle. Projektet vil udvikle nye metoder til at skabe dynamik om fortællingen ved at inddrage det fysiske rum og et fleksibelt udstillingskoncept. Kulturstyrelsen vurderer, at projektet vil tilføre litteraturformidling en ny dimension ved bl.a. at inddrage nye samarbejdsparter som scenografer, forlag mv. og ved at have fokus på nye præsentationsformer og fleksibiliteten i det fysiske biblioteksrum. Projektet udmærker sig ved at bruge narrativ dokumentation som metode. Denne kvalitative form vil også kunne bruges fremadrettet. Dertil kommer, at resultaterne i slutevalueringen forventes at have bred national interesse med henblik på udvikling af et dynamisk børnebiblioteksrum.
Samlet bevilling: 265.000 kr.
Målgruppe:
Afsluttet:
til

Kontakt

Gentofte Bibliotekerne