Fakta i fokus - bag om fiktionen

Kort om projektet

Projektet udforsker skæve og uprøvede litteraturaktiviteter ’on-lokation’ hos retsmedicineren, fiskeren, dommeren eller arkæologen. Med fiktion og faglitteratur som afsæt og med ønsket om at afprøve et nyt litterært koncept, bygges der bro mellem fiktion og fakta.

Ved at gå bag om skønlitteraturen og det fiktive univers, skabes der interesse og nysgerrighed for det faglitterære indhold. Litteraturaktiviteterne medvirker til at skabe merværdi for brugerne i kraft af helhedsoplevelse og synergi mellem fantasi og virkelighed, og åbner for inspiration og refleksion over det, der læses og opleves. Samtidig skabes mulighed for at nedbryde eventuelle traditionelle skel mellem fiktion og fakta for at vise, at det ikke er enten eller.

Folkebibliotekerne indeholder en stor samling faglitteratur, der både understøtter folkeoplysning, studerendes dygtiggørelse, dannelse og rekreativ læsning. Det er derfor en vigtig og nødvendig kerneopgave for bibliotekerne fremadrettet at styrke formidling af denne type litteratur og dens indhold.

Litteraturkonceptet bidrager til erkendelse på det personlige og samfundsmæssige niveau. Det gør os i stand til at tage stilling og forholde os konstruktivt til aktuelle samfundsdebatter såvel som til vores historie.

Samarbejdspartnere

Hvidovre Bibliotekerne og Assens Bibliotekerne
Samlet bevilling: 382.000 kr.
Målgruppe:
Afsluttet:
til

Kontakt